REKLAMA
Wiedza i Praktyka Sp. z o.o.
ul. Łotewska 9a
03-918 Warszawa
[email protected]
KSeF, JPK_KR_PD, VAT i e-Doręczenia – przegląd zmian dla instytucji kultury w 2026 roku
Monitoring pracowników kultury w praktyce – kamery, poczta, GPS i komputer: odpowiedzi na konkretne pytania
Wartościowanie pracy w instytucji kultury – jakie kryteria naprawdę mają znaczenie?
Jesteśmy instytucją kultury. Czy instytucja kultury w przypadku zawarcia umowy kupna-sprzedaży dzieła wykonanego przez osobę fizyczną powyżej 1.000 zł, powinna wysłać deklaracje PCC-3 i zapłacić podatek?
Muzeum jest zarejestrowane jako podatnik VAT, ale wybrało zwolnienie na podstawie art. 113 ust. 1. Kupuje muzealia od osoby fizycznej o wartości przekraczającej wartość 1.000 zł. Czy muzeum powinno płacić podatek od czynności publicznoprawnych. Muzeum jest samorządową instytucją kultury.